Demonstraties voor Structurele Biologie

Welkom bij deze visuele inleiding tot de fascinerende wereld van de structurele biologie. De volgende vijf demonstraties illustreren een aantal aspecten van de structuur van organische moleculen en biologische macromoleculen:

De demonstraties maken gebruik van het open-source-programma JMol, en zouden moeten werken in elke recente browser met HTML5-ondersteuning, zoals Firefox, Google Chrome, Opera of Internet Explorer (vanaf versie 9). Elke demonstratie heeft ook een alternatieve Java-versie, die in principe sneller zou moeten werken, maar wel een Java-plugin voor de browser vereist.

Het laden van de grotere modellen over het internet kan tussen de 10 seconden en 1 minuut duren. Het is ook mogelijk om de structuurbestanden te downloaden als een ZIP-bestand. Deze modellen kunnen ook met andere programma's gevisualiseerd worden:

Deze demonstraties zijn gebaseerd op de practica Biochemie van de Faculteit Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Contacteer Lieven Buts voor opmerkingen of bijkomende informatie.